Властите във Вашингтон бяха съвсем наясно, че талибаните могат да

...
Властите във Вашингтон бяха съвсем наясно, че талибаните могат да
Коментари Харесай

Белият дом: Байдън поема пълната отговорност за случващото се в Афганистан

Властите във Вашингтон бяха напълно наясно, че талибаните могат да поемат контрола над Афганистан, само че не си представяха, че това ще стане толкоз бързо. Това сподели съветникът на президента Джо Байдън по национална сигурност Джейк Съливан, съобщи ТАСС.

поема цялостна отговорност за всичко, което се случва сега в Афганистан, и за решенията, взети от американското държавно управление. Президентът поема отговорност освен за решението за евакуиране на американските войски в Афганистан, само че и за " целия безпорядък, настъпил по време на евакуацията ", както и за цялото " клане, което се случва сега " в Афганистан ".
 Тръмп: Действията на талибаните са стимулирани от стратегическия неуспех на Съединени американски щати Тръмп: Действията на талибаните са стимулирани от стратегическия неуспех на Съединени американски щати
Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп разкритикува сегашния началник на Белия дом Джо Байдън за обстановката в Афганистан. " Байдън бяга от А...

" Първо, бих желал да кажа, че при вземането на решението за отдръпването на американските войски бяхме напълно наясно, че има опция талибаните да поемат контрола над Афганистан. Но никой, нито президентът Байдън, не е очаквал това да стане толкоз бързо ", заяви още Съливан.

Съединените щати и цялостна изолираност на Кабул от интернационалната общественост за да принудят талибаните да съблюдават уговорките си по отношение на обстановката в Афганистан, сподели Съливан.

Още от АМЕРИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР