Властите в Япония забраниха влизането на територията на страната на

...
Властите в Япония забраниха влизането на територията на страната на
Коментари Харесай

Японският премиер определи коронавируса като национална криза

Властите в Япония не разрешиха влизането на територията на страната на пасажери, идващи от Европа, и предизвестиха за огромен риск от засилено разпространяване на ковид след нарастване на случаите в столицата Токио. Създадена бе и специфична работна група - стъпка към допустимо изключително състояние - въпреки че държавното управление съобщи, че такава мярка не се възнамерява към този момент, съобщи Ройтерс.

" За да превъзмогнем тази обстановка, която може да се дефинира като национална рецесия, е належащо страната, локалната власт, здравната общественост и хората да работят като едно цяло и да предприемем ограничения против коронавирусните инфекции ", сподели министър председателят Шиндзо Абе на среща на работната група.

Той разгласи, че от на следващия ден се не разрешава влизането на японска територия от 21 европейски страни плюс Иран. Абе изясни, че привиква работната група по силата на неотдавна изменен закон, откакто му докладвали, че рискът от необятно разпространяване на вируса е огромен.

Японската телевизия заяви, че през днешния ден в Токио са регистрирани 47 нови случая. Властите се безпокоят, че нарастването на случаите в столицата през последните дни значи, че Япония, която до момента избягваше всеобщото разпространяване на вируса, следено в Европа и Северна Америка, може да се е запътила към огромна нова вълна.

В Япония по данни на публичната телевизия има 1369 вътрешни случая на ковид, както и 712 на борда на круизен транспортен съд, дебаркирал покрай Токио предишния месец. Смъртните случаи са 56 - 46 вътрешни и 10 от круизния транспортен съд.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР