Властите в Япония няма да изпратят правителствена делегация на Зимните

...
Властите в Япония няма да изпратят правителствена делегация на Зимните
Коментари Харесай

И Япония бойкотира Зимните олимпийски игри в Пекин

Властите в Япония няма да изпратят държавна делегация на Зимните олимпийски игри следващата година в Пекин, заяви " Ройтерс ".

Това заяви основният секретар на кабинета Хирокадзу Мацуно на брифинг.

Но макар политическия протест, Токио няма да стопира ръководителите на олимпийски комитети и спортистите.

Дипломатическият протест от страна на Съединените щати и други страни произтича от опасенията за човешките права в Китай, само че Япония възприе по-мек звук по въпроса.

Премиерът Фумио Кишида е изправен пред възходящ напън в границите на ръководещата си Либерално-демократическа партия да заеме по-твърда позиция по отношение на Китай.

Китай разкритикува остро страните за присъединението към дипломатическия протест на Олимпийските игри, стартират от Съединени американски щати по-рано този месец. Австралия, Англия, Канада и Нова Зеландия се причислиха, макар че спортисти от всички страни въпреки всичко ще участват.

Пекин беше подложен на рецензии за нарушавания на правата на индивида при отношението му към уйгурите и тибетците, потискането на придвижването за народна власт в Хонконг и заканите против Тайван.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа в четвъртък закон, ориентиран към попречване на насилствения труд на уйгури в китайския Синдзян-Уйгурски самостоятелен регион.

Документът, който преди този момент бе утвърден от двете камари на Конгреса на Съединени американски щати, планува налагане на ограничавания върху вноса на артикули от XUAR и наказания против лица и организации, които съгласно американската страна са виновни за " нарушавания на правата на индивида " в този район на Китай.

Южнокорейският президент Мун Дже-ин обаче разгласи, че Южна Корея няма да бойкотира Зимните олимпийски игри.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР