Властите в Япония изглежда започват да затягат позицията си относно

...
Властите в Япония изглежда започват да затягат позицията си относно
Коментари Харесай

Властите в Япония изразиха загриженост относно начините, по които OpenAI събира данни

Властите в Япония наподобява стартират да стягат позицията си по отношение на изкуствения разсъдък (ИИ), откакто локалният регулаторен орган, следящ за спазването на поверителността на персоналните данни, предизвести OpenAI да премисли методите си за събиране на информация. На 2 юни от Комисията за отбрана на персоналната информация в азиатската страна излязоха с изказване, в което желаеха от компанията, създала ChatGPT, да сведе до най-малко сензитивните данни, които събира за задачите на машинното образование на своите артикули. Освен това категорично се акцентира, че сходни дейности не могат да се правят без разрешението на хората.

От комисията също по този начин акцентират нуждата да се прави разлика сред процесите, които носят риск от злоупотреби с персонална информация и интелектуална благосъстоятелност и тези, които съставляват опция за поощряване на нововъведенията и евентуалните изгоди от ИИ. Въпреки това, от службата предизвестяват, че са подготвени да подхващат изключителни дейности, в случай че настъпят спомагателни проблеми. Тези изказвания идват малко откакто японското държавно управление показа план за „ Стратегически съвет за изкуствения разсъдък “ на 26 май, което увеличи загрижеността на управляващите по отношение на неналичието на регулации и рисковете за обществото, които крие технологията. Такаши Кий, народен представител в сегашния парламент на страната, съобщи също по този начин, че ще упорства за въвеждането на правила, които да пазят създателите на творби на изкуството от непозволено потребление тяхна интелектуална благосъстоятелност за образованието на генеративни ИИ-модели.

Още през март ChatGPT беше неразрешен в Италия след инспекция на протоколите за сигурност на OpenAI от локалните регулатори. Това провокира вълна от тревога измежду способените органи в страни от целия свят, които също започнаха да изследват методите, по които се основава и действа технологията. По това време обаче японските регулатори демонстрираха поддръжката си за OpenAI. Главният секретар на кабинета Хирокадзу Мацуно даже разгласи, че управляващите ще обмислят включването на ИИ в държавните системи, в случай че не бъдат открити проблеми със отбраната на персоналните данни. Анкета от 30 април разкри, че към 69% от японците биха желали въвеждането на по-строги правила при създаването на изкуствен интелект. Скорошно изследване на Similarweb разкри, че Япония е на трето място в света по трафик към уеб страницата на OpenAI.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР