Властите в украинския град Мариупол съобщиха, че планираната за днес

...
Властите в украинския град Мариупол съобщиха, че планираната за днес
Коментари Харесай

Евакуацията на цивилни в Мариупол е отложена, Русия и Украйна си прехвърлят вината

Властите в украинския град Мариупол оповестиха, че плануваната за през днешния ден евакуация на цивилни е била отсрочена , тъй като съветските сили, които са обкръжили града, не съблюдават контрактуваното преустановяване на огъня , съобщи Ройтерс

В известие градският съвет изиска от жителите на Мириупол да се върнат в убежищата в града и да чакат по-нататъшна информация за евакуацията.

В телевизионно послание съветникът на украинския президент Олексий Арестович сподели, че Русия не съблюдава в избрани региони контрактуваното преустановяване на огъня и по този начин осуетява взаимните старания да се разреши на цивилни да се изтеглят от градовете на фронтовата линия като Мариупол.

Евакуацията на цивилни от Мариупол, стратегическо украинско пристанище, обградено от съветските сили и техните съдружници, е отсрочена, съобщи Франс прес.

Евакуацията, която трябваше да стартира малко преди обяд " е отсрочена по съображения за сигурност ", защото съветските сили " не престават да бомбардират Мариупол и покрайнините му ", написа кметството на града в Телеграм, добавя Агенция Франс Прес.

Прекратяването на огъня трябваше да влезе в действие тази заран. жителите на Мариупол и Волноваха трябваше да могат да изоставен двата града в региона на Донецк по филантропичен кулоар, прецизира ДПА.

На собствен ред от съветското министерство на защитата оповестиха, че украински елементи възпират опитите на хора да изоставен по филантропичните коридори към Русия от града, а също от Волноваха, Харков и Суми. От оповестените 200 000 бежанци от Мариупол и 15 000 от Волноваха никой не дойде в отворените филантропични коридори, до момента в който Русия извърши всички условия на украинската страна за гарантиране на сигурността в Мариупол и Волноваха, оповестиха от министерството.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР