Властите в Турция планират да предадат на пострадалото от земетресенията

...
Властите в Турция планират да предадат на пострадалото от земетресенията
Коментари Харесай

Ердоган: В рамките на годината ще бъдат построени 319 000 домове за пострадалите от земетресението

Властите в Турция възнамеряват да предадат на потърпевшото от земетресенията на 6 февруари население 319 000 новопостроени жилища, заяви през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган по време на послание пред Народното събрание, предавано от телевизионните канали, съобщи ТАСС.
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 607
" Ние обещахме в границите на годината още веднъж да построим разрушените градове. Скоро ще приключим оценката на вредите. В течение на годината планираме да предадем на 319 000 домове на законните им жители, а ще построим общо 650 000 ", уточни той.

Президентът добави, че новите здания ще имат височина от 3 и 4 етажа и ще бъдат издигнати в сходство с условията за земетръсна резистентност.

" Преместихме повече от три милиона жители от региона на земетресението. Отворихме за тях хотели, къщи за посетители и празни домове. За 2,4 млн. души, останали в зоната на бедствието, сме разположили 433 000 палатки и сме им дали 100 000 контейнерни къщи ", сподели той.

Земетресения с магнитуд 7,7 и 7,6 по Рихтер раздрусаха окръг Кахраманмараш в Югоизточна Турция на 6 февруари.

Земетресенията, последвани от хиляди вторични земетресения, бяха усетени в 11 турски окръга и в прилежащите страни, от които най-силно наранена беше Сирия. Организация на обединените нации предвижда, че вредите от бедствието могат да доближат 100 милиарда $. В Турция починаха повече от 48 000 души. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР