Властите в столицата на китайската провинция Хайнан - Хайкоу, удължиха

...
Властите в столицата на китайската провинция Хайнан - Хайкоу, удължиха
Коментари Харесай

Коронавирусът в Китай: Удължиха локдауна в столицата на островната провинция Хайнан

Властите в столицата на китайската провинция Хайнан - Хайкоу, удължиха с още 13 часа локдауна там предвид на разрастващата се зараза от COVID-19 в островната провинция, протичаща по време на лятната почивка на учениците, съобщи Асошиейтед прес.

Удължаването ще е в действие до 20:00 ч. локално време и последва наложения в събота за неопределен срок локдаун в локалния курорт Саня, намиращ се в южната част на Хайнан, поради което туристи се оказаха блокирани в хотелите там. Според информациите в Саня са блокирани към 80 000 туристи. Тези, които желаят да си тръгнат, би трябвало в продължение на седем дни да дадат пет негативни теста.

В неделя локдауни бяха оповестени и в още четири града на Хайнан.

За последното денонощие в провинцията бяха открити над 470 нови случая на заразяване, от които 245 са безсимптомни. Общо за цялостен Китай новооткритите инфекции за миналите 24 часа са над 760.

Китай продължава да се придържа праволинейно към по този начин наречената политика на нулев COVID-19, макар социално-икономическата ѝ цена, отбелязва Асошиейтед прес. Властите акцентират, че тази политика е довела до задържане на хоспитализациите и броя на умрелите на по-ниски нива, в сравнение с в другите страни, които избраха да отворят още веднъж стопанските системи си предвид на повишената степен на имунизация на популацията си и съществуването към този момент на способи за по-ефективно лекуване на болестта.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР