Властите в Северна Македония трябва да предприемат незабавни и ефективни

...
Властите в Северна Македония трябва да предприемат незабавни и ефективни
Коментари Харесай

Външно вика посланика на Скопие заради пребития българин

Властите в Северна Македония би трябвало да подхващат незабавни и ефикасни ограничения за битка с закононарушенията от ненавист против българите, приканват от Министерство на външните работи.

В Министерството на външните работи ще бъде извикан посланикът на Република Северна Македония в България и ще й бъде връчена протестна нота във връзка тежко престъпно действие, осъществено против жител на Република Северна Македония с българско съзнание и секретар на организацията „ Цар Борис III “ в гр. Охрид.

На 19 януари 2023 година жителят е бил атакуван, при което са му нанесен тежки физически пострадвания. Той е настанен в болнично заведение, оповестяват от Министерство на външните работи.

Министърът на външните работи на България Николай Милков организира телефонен диалог с сътрудника си от Република Северна Македония Буяр Османи, от който е получил уверения за оказване на нужното подпомагане от страна на локалните управляващи. Временно ръководещият Генералното консулство на Република България в Битоля и екип на посолството на България в Скопие са в контакт с потърпевшия жител и са изпратени в Охрид.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР