Властите в Северна Италия наредиха да бъде уловена дива мечка,

...
Властите в Северна Италия наредиха да бъде уловена дива мечка,
Коментари Харесай

Търсят мечка, нападнала и ранила човек в Италия

Властите в Северна Италия подредиха да бъде уловена дива мечка, която през уикенда нападнала и ранила човек, съобщи ДПА.

Председателят на провинция Тренто, Уго Роси, издаде декрет за "наблюдаване, идентифициране и пренасяне " на животното, което ще рече, че то ще бъде краткотрайно приспано, ще му бъде взета ДНК-проба и ще бъде преместено на безвредно място.

Лесничеите са упълномощени да убият мечката, единствено в случай че при интервенцията животът им бъде рисково заплашен.

Нападнатият описа, че мечката изникнала ненадейно пред него, изплашила кучето му и той нямал време даже да побегне. Следващата секунда бил нападнат и потърпевши единият му крайник и една от ръцете, само че раните не са рискови за живота.

Мечките са предпазен тип и благодарение на финансирана с европейски средства стратегия те са върнати в горите край Тренто, само че срещите им с хора са зачестили. От 2014 година насам при сходни набези са потърпевши трима души. Тъй като мечка, уловена след подобен случай, умряла откакто била краткотрайно приспана, активисти- природозащитници приканиха управляващите да не прибързват. Преди да уловите мечката, би трябвало да разберем какво се е случило, защото нападнатият човек или кучето му може несъзнателно да са провокирали животното, прикани в изказване италианският клон на организацията Световен фонд за дива природа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР