Властите в сепаратисткия регион Южна Осетия, регион, който се отдели

...
Властите в сепаратисткия регион Южна Осетия, регион, който се отдели
Коментари Харесай

Сепаратистите в Южна Осетия обмислят присъединяване към Русия

Властите в сепаратисткия район Южна Осетия, район, който се отдели от Грузия и назовава себе си самостоятелна страна, разискват да станат част от Русия с представители на Москва, оповестиха съветските държавни медии.

Русия призна Южна Осетия и различен отделил се район, Абхазия, за самостоятелни страни през 2008 година, откакто съветските войски отблъснаха грузинския опит за връщане на Южна Осетия в петдневна война през 2008 година Венецуела, Никарагуа, Науру и Сирия също ги признаха за самостоятелни.

Но Западът упрекна Москва, че на процедура е анексирала Абхазия и Южна Осетия, една пета от територията на Грузия, а Тбилиси желае назад двата района.

„ Обсъждаме всички тези въпроси в тясна съгласуваност с Русия, като вземаме поради нашите двустранни връзки и контракти “, сподели Алан Алборов, ръководител на Народното събрание на Южна Осетия по отношение на опцията за осъществяване на „ референдум “.

„ Когато стигнем до тази концепция дружно с Руската федерация (за присъединяване), ще го създадем “, добави Алборов.

Подкрепяният от Русия водач на Южна Осетия Алан Гаглоев предходната година изрази вяра, че районът може да бъде публично включен в територията на Русия.

Южна Осетия се отдели от грузинското ръководство във война през 1991-92 година, в която починаха няколко хиляди души, и поддържа тесни връзки със прилежащия съветски район Северна Осетия.

Почти цялото население е приело съветски паспорти. Те употребяват съветската рубла като своя валута и стопанската система е подвластна от Русия.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР