Властите в Саудитска Арабия са успели да върнат в бюджета

...
Властите в Саудитска Арабия са успели да върнат в бюджета
Коментари Харесай

Саудитска Арабия си върнала 100 млрд. долара след активна борба с корупцията

Властите в Саудитска Арабия са съумели да върнат в бюджета на кралството към 100 милиарда $ след ареста на 11 принца и 4 министри през ноември 2017 година. Това заяви в изявление за телевизия CBS престолонаследникът Мохамед бен Салман.
" Сумата надвишава 100 милиарда $. Но същинската цел беше не тази сума или някаква друга сума. Идеята бе не да се получат парите, а да бъдат осъдени корумпираните и да се изпрати явен сигнал, че всички, които са забъркани в корупционни афери, ще се изправят пред закона ", сподели той съгласно БГНЕС.
През ноември 2017 година Националният антикорупционен комитет на Саудитска Арабия, управляван от Мохамед бен Салман, арестува към 200 души - принцове, високопоставени служители и предприемачи. Те получиха обвинявания за пране на пари, корист с власт, продажност и разхищения.
През януари стана известно, че задържаният принц Ал Уалид бин Талал, чието положение бе оценено от организация Bloomberg на 17,7 милиарда $, е изразил предпочитание да направи " пожертвование ", с цел да избегне затвор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР