Властите в САЩ са готови да ваксинират всички деца в

Властите в САЩ са готови да ваксинират всички деца в ...

Байдън: Готови сме да ваксинираме децата над 5 години


Властите в САЩ са готови да ваксинират всички деца в страната на възраст между 5 и 11 години срещу коронавирус. Това съобщи на кратък брифинг в Белия дом президентът , цитиран от БГНЕС.

"Знам, че родителите очакват с нетърпение ваксините за деца на възраст между 5 и 11 години. Добрата новина е, че Администрацията по храните и лекарствата и експертите от Центровете за контрол и превенцията на заболяванията са готови да вземат решение през следващите няколко седмици дали ваксината ще бъде одобрена за тази възрастова група", американският президент.

Байдън пак обяви неваксинираните срещу COVID-19 за заплаха за американската икономика Байдън пак обяви неваксинираните срещу COVID-19 за заплаха за американската икономика
Гражданите на САЩ, които все още не са ваксинирани срещу новия коронавирус, излагат на риск икономиката на страната. Това обяви америка...

"Ако бъде одобрена ваксината, тогава ние сме готови да действаме. Закупили сме толкова много дози ваксини, че те ще са достатъчни за всички деца в САЩ на възраст от 5 до 11 години", каза Байдън и обеща, че ваксинацията на децата ще бъде организирана по удобен за родителите начин.

По-рано американската компания Pfizer и нейният партньор BioNTech подадоха заявление до Администрацията по храните и лекарствата сред деца на възраст от 5 до 11 години. В момента лекарството е одобрено за употреба при младежи над 16 години и за спешна употреба при юноши от 12 до 15 години. Използването на ваксини на други компании при деца все още не е одобрено в САЩ.

Източник: actualno.com