Властите в Сардиния обявиха извънредно положение в неделя вечерта във

...
Властите в Сардиния обявиха извънредно положение в неделя вечерта във
Коментари Харесай

Извънредно положение в Сардиния заради тежки пожари

Властите в Сардиния оповестиха изключително състояние в неделя вечерта по отношение на тежките пожари, обхванали провинция Ористано, съобщи РИА Новости, представена от БГНЕС.

Кметовете на 13 сардински града в зоната на бедствието взеха присъединяване в изключителното съвещание, управлявано от районния президент Кристиан Солинас. Според районните управляващи пожарите към този момент са унищожили към 20 хиляди хектара зелени площи, изгорили са няколко индустриални и жилищни здания и са погубили животни. Солинас към този момент се обърна към централните управляващи на Италия с молба за незабавна икономическа помощ.
 Жестоки наводнения в Сардиния: Трима починали и двама изчезнали (СНИМКИ и ВИДЕО) Жестоки наводнения в Сардиния: Трима починали и двама изчезнали (СНИМКИ и ВИДЕО)
Най-малко трима души са починали в Сардиния, откакто мощен дъжд провокира наводнения и реки от тиня на средиземноморския остров, съоб...

По-рано бе обявено, че в събота в региона са избухнали тежки пожари, когато от Африка пристигнаха горещи въздушни маси. Температурата незабавно се увеличи до 40 градуса, сухата трева стартира да гори. Огънят бързо се популяризира измежду шубраци и дървета и скоро доста региони в Ористано бяха обхванати от пожари. В редица градове и села пламъците се приближават до жилищни здания. В резултат на това локалните управляващи трябваше небрежно да изтеглят към 400 души.

Гасенето на пожарите се прави от подразделения на пожарната работа, горското стопанство и гражданската отбрана на Италия, които са интензивно подкрепяни от доброволци. Общо сега в гасенето на пожари вземат участие към 7,5 хиляди души, седем специфични самолета на Canadair и 13 хеликоптера.

В неделя службата за гражданска отбрана на Италия изиска помощ от Европейски Съюз за потушаване на пожари в Ористано.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР