Властите в Санкт Петербург гласуваха за реализацията на инвестиционен проект

...
Властите в Санкт Петербург гласуваха за реализацията на инвестиционен проект
Коментари Харесай

Музеят на Достоевски в Санкт Петербург ще има нов дом

Властите в Санкт Петербург гласоподаваха за реализацията на капиталов план за основаване на нова постройка за музея на Фьодор Достоевски , ситуиран в историческия център на града, за 200-годишнината от рождението на писателя, която ще бъде маркирана през 2021 година, съобщи ТАСС.
 
Музей Достоевского, --- The Dostoevsky Museum St.Petersburg. --- O Museu Dostoiévski em St.Petersburg. - 
— Edison Mariotti (@EdisonMariotti)

" Проектът планува построяването на нова пететажна постройка с повърхност към 1,6 хиляди кв.м в непосредствена непосредственост до съществуващия музей. В новите пространства се планува да има обществен културен център с многофункционална публика за фенове, пространства за изложения и конференции, литературно кафене, а на последния етаж - намерено пространство за прожектиране на филми или поетични вечери ", сподели изпълнителният шеф на фонда " Петербург Достоевски " Владислав Смирнов .
 
Dostoevsky House Museum in St. Petersburg
— Riitta Suominen (@Rsuominen)

Достоевски е един от знаците на Санкт Петербург , като са основани цели туристически направления по претекстове от негови творби.
 
В сегашния музей на Достоевски, открит на 12 ноември 1971 година, писателят е наемал апартамент два пъти - през 1846 година и от октомври 1878 година до деня на своята гибел - 28 януари 1881 година Там той е работил върху творби като " Двойник " и последния си разказ " Братя Карамазови ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР