Групата Електрохолд се включи в кампанията Стани закрилник на египетски

...
Групата Електрохолд се включи в кампанията Стани закрилник на египетски
Коментари Харесай

Групата Електрохолд стана закрилник на египетски лешояд

Групата Електрохолд се включи в акцията „ Стани покровител на египетски лешояд ". ЕРМ Запад, част от Електрохолд, обезпечи храна на един египетски лешояд и GPS предавател за неговото следене след освобождението му в дивата природа.

Преди да бъде осиновена от Електрохолд, птицата обитаваше адаптационна волиера в Източни Родопи. Тя бе освободена в дивата природа на 10 юни. Името ѝ ще бъде определено от чиновниците на Електрохолд.

Египетският лешояд е най-дребният и единственият мигриращ от четирите типа лешояди, срещащи се в Европа. Той е международно заплашен тип и е една от най-бързо изчезващите птици на планетата. В наши дни Балканският полуостров приютява по-малко от 60 двойки. Видът се слави със своята просветеност. Това е една от дребното птици, които употребяват сечива. През септември младите и възрастните птици напущат гнездовите си територии и поемат по дългия път към местата за зимуване в Африка. Полетът на осиновения от Електрохолд лешояд може да бъде проследен с помощта на поставения на птицата предавател. Това ще обезпечи скъпа информация за маршрута, държанието и желаните от лешояда места за хранене и отмора.

Осиновяването на египетския лешояд е част от дълготрайната политика на ЕРМ Запад за грижа за околната среда и запазване на биологичното многообразие. За цялостната си екологична политика компанията беше класирана преди всичко в състезанието на b2b Media „ Най-зелените компании в България 2024 " в категория „ Енергетика и воден бранш ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР