Властите в Република Южна Африка обмислят задължителна ваксинация за посещение

...
Властите в Република Южна Африка обмислят задължителна ваксинация за посещение
Коментари Харесай

При 1/4 ваксинирано население родината на Омикрон обмисля задължителна имунизация

Властите в Република Южна Африка обмислят наложителна имунизация за посещаване на избрани места и осъществяване на избрани действия, съобщи президентът Сирил Рамапоса в миг, когато повишаването на броя на случаите на новия вид на ковид заплашва да докара до четвърта вълна, заяви Ройтерс, на която се базира Българска телеграфна агенция.

Само една четвърт от жителите на страната са напълно имунизирани против КОВИД-19, макар че има задоволително дози. Отчасти това се дължи на логистични проблеми с доставянето им в селските региони, а частично - на съмнения и незаинтересованост измежду популацията.

Обсъжда се имунизацията да стане изискване за достъп до работните места, публични събития, публичния превоз и публичните институции, съобщи Рамапоса, като акцентира, че в случай че страната не обмисли опцията за въвеждане на наложителна имунизация " ще продължи да бъде уязвима за нови разновидности и ще продължи да се сблъсква с нови талази от случаи на заразяване ".

Освен това Рамапоса прикани нощес за " неотложно и незабавно анулиране " на рестриктивните мерки за пътешестване, наложени против страната. Той изрази отчаяние от налагането им и съобщи, че те са дискриминация по отношение на страната му, оповестява Франс прес. Световната здравна организация също прикани " границите да останат отворени ".

Миналата седмица държавното управление на Кения издаде декрет, че жителите би трябвало да покажат доказателство, че са имунизирани, за достъп до избрани услуги, напомня Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР