Властите в Пекин съобщиха вчера, че са отцепили няколко жилищни

...
Властите в Пекин съобщиха вчера, че са отцепили няколко жилищни
Коментари Харесай

Пекин изолира няколко квартала заради нови случаи на КОВИД-19 в навечерието на Олимпиадата

Властите в Пекин оповестиха през вчерашния ден, че са отделили няколко жилищни квартала северно от центъра на града, откакто са открити два случая на КОВИД-19, предадоха Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Китайската столица е в положение на нараснала подготвеност заради подготовката за семейството на Зимните олимпийски игри, които се откриват в петък.

Още 34 случая са доказани измежду спортисти и други лица, пристигнали за игрите, заяви организационният комитет. Общо 211 души са дали позитивни проби измежду повече от 8000 души, които са пристигнали до края на съботния ден. Сред тях са шведски играч по ски тичане и сноубордист от Словения.

Всички идващи за Олимпийските игри са изолирани от необятната общност за времето на престоя им в Китай, с цел да се предотврати кръстосано заразяване.

Жителите на квартал Анцзънли в пекинския регион Чаоян бяха блокирани в събота и няма да им бъде разрешено да го напущат.

Освен това градът основава 19 пункта в региона, с цел да тества жителите всеки ден до петък, оповестиха публични лица на брифинг за пандемията, съобщи Beijing News.

Двадесет и осем от новите случаи са на хора, които са дали позитивен тест след идването си на летището, в това число осем спортисти или чиновници на тимове, които би трябвало да вземат участие в игрите от 4 до 21 февруари, оповестиха през днешния ден уредниците на уеб страницата на игрите.

Властите постановат строги здравни ограничения за Игрите, като участниците, личният състав и медиите ще работят изолирано, без да имат достъп до обществеността. Участниците ще могат да се придвижват свободно сред местата за настаняване и олимпийските обекти с формалния превоз, само че не им е разрешено да се движат свободно на публични места, показва Ройтерс.

Междувременно през днешния ден здравните управляващи оповестиха, че досега на жителите на Китай са били сложени над 3 милиарда дози ваксина. ТАСС напомня, че на 15 януари китайските управляващи оповестиха, че към тази дата изцяло имунизирани против КОВИД-19 са били 1,22 милиарда души от популацията, което възлиза на 1,41 милиарда.

Вчера в континентален Китай бяха регистрирани 58 нови случая на короновирус, което е по-малко от 81 случаи предходния ден. Здравните управляващи прецизират, че 40 от новите случаи са при пристигнали от чужбина.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР