Властите в Обединеното кралство възнамеряват да затегнат регламента за специалностите,

...
Властите в Обединеното кралство възнамеряват да затегнат регламента за специалностите,
Коментари Харесай

Лондон ще затяга мерките за прием на чуждестранни студенти

Властите в Обединеното кралство имат намерение да затегнат регламента за специалностите, които имат право да учат задграничните студенти в английските университети. Мярката цели да предотврати опцията за кражба на интелектуална благосъстоятелност от страна на китайски студент, заяви през днешния ден лондонският вестник "Таймс ", представен от Българска телеграфна агенция.

Според настоящите в този момент университетски правила в региона на технологиите (АТАS) претендентите за следдипломна подготовка от чужбина подлежат на инспекция за сигурност, с цел да получат правото да учат дисциплини, добитото познание от които може да бъде употребявано в оръжейни стратегии. Но в обявата на "Таймс " са споделя, че описът на специалностите ще бъде уголемен, с цел да включва сфери, свързани с кибернетичната сигурност, самолетостроенето и други.

Говорителят на външното министерство в Лондон съобщи: "Като отворена страна ние приветстваме задграничните студенти, включително от Китай, когато те допълват академичното благосъстояние на нашите университети, които са водещи в света ". "Ние обаче няма да приемем съдействие, което компрометира нашата национална сигурност, и АТАS е една от нашите твърди процедури за отбрана на националната сигурност и да отразим непозната интервенция ", добави тя.

Според "Таймс " се чака новата мярка да блокира достъпа до Англия на хиляди китайски студенти, а студентските визи на към този момент утвърдените ще бъдат анулирани, в случай че те съставляват риск.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР