Властите в Москва използват огромната система от камери за видеоналюдение

...
Властите в Москва използват огромната система от камери за видеоналюдение
Коментари Харесай

Москва на лов' за млади мъже за армията, дебне чрез огромна система за видеонаблюдение с лицево разпознаване

Властите в Москва употребяват голямата система от камери за видеоналюдение с лицево различаване в съветската столица, с цел да търсят млади мъже, които са способни да служат в армията, заяви Ройтерс, като цитира съветската осведомителна организация ТАСС, която се базира на изказване на началника на градската военна работа в Москва.

Миналата седмица президентът Владимир Путин подписа нов закон, с който се стягат рестриктивните мерки върху лицата, бягащи от наборна работа. Предвижда се документите за призоваването им да се връчват по електронен път, а не персонално от чиновник или шеф, както бе до този миг, съобщи Българска телеграфна агенция.

Това ще промени живота на хиляди мъже на възраст сред 18 и 27 години, които всяка пролет и есен (по време на годишните наборни акции бел. ред.) вършат всичко допустимо, с цел да избегнат чиновниците на наборните комисии, както и тези, които са призовани да се борят в Украйна в границите на оповестената предходната година готовност.

" За установяване на местожителството на лицата, които би трябвало да се явят на военна работа, се употребяват системите за видеонаблюдение в Москва ", съобщи пред ТАСС началника на градската военна работа в столицата Максим Локтев.

През 2017 година департамента по осведомителни технологии на Москва заяви, че повече от 3000 камери за видеонаблюдение в града са били свързани със система за лицево различаване, напомня Ройтерс.

Задължителната наборна работа в Русия дава запас от млади, подготвени фрагменти, които могат да бъдат насърчавани или притискани да се записват като професионални бойци в миг, когато Кремъл пробва да усили числеността на въоръжените си сили, като досега е мобилизирал най-малко 300 000 резервисти, които се борят в Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР