Властите в Мадагаскар предотвратиха опит за на страната, съобщават световните

...
Властите в Мадагаскар предотвратиха опит за на страната, съобщават световните
Коментари Харесай

Предотвратиха покушение срещу президента на Мадагаскар

Властите в Мадагаскар предотвратиха опит за на страната, оповестяват международните медии.

Задържани са няколко задгранични жители и жители на Мадагаскар като част от следствие на нахлуване против държавната сигурност, съобщи основният прокурор Бертин Разафиаривони, предава Агенция Франс Прес.

Арестите са осъществена на 20 юли, а арестуваните са упрекнати в нападение против президента на страната Андри Раджоелина.

Не се оповестяват детайлности по случая, само че локалните медии настояват, че следствието разполага с документални доказателства за виновността на задържаните.
 Предотвратен е опит за нападение над принц Хари Предотвратен е опит за нападение над принц Хари
Трима души са били арестувани по съмнение, че са подготвяли нападение над принц Хари, заяви БГНЕС. Бившият началник на Кралската армия...

Според изказването на прокурора, заговорът е бил на стадий на подготовка.

Източници на вестник „ Midi Madagasikara ” настояват, че измежду арестуваните са някогашни френски военни, които по-рано са били чиновници в специфичните елементи. За един от тях се твърди, че е полковник в оставка, командвал полка на френските сили в Чад. Другият по-рано е бил инструктор на въздушно-десантните войски.

Вестник „ Madagascar-Tribune ” отбелязва, че през последните дни в държанието на президента не е видяно терзание или раздразнителност. Според изданието, известието за скрит план се е появило в навечерието на конференцията на опозицията.

По време на честването на Деня на независимостта на страната на 26 юни жандармерията разгласи, че е осуетила нападение началника на службата военачалник Ричард Раваломанана, който е и дясната ръка на президента на Мадагаскар. По този случай бяха задържани шест индивида, в това число някогашният охранител на някогашен президент на Мадагаскар.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР