Властите в Красноярския край в руския Далечен изток планират тази

...
Властите в Красноярския край в руския Далечен изток планират тази
Коментари Харесай

Русия ще затвори няколко затвора в Сибир на фона на големия брой затворници, привлечени в армията с договори

Властите в Красноярския край в съветския Далечен изток възнамеряват тази година да закрият няколко пандиза на фона на намаляващия брой лишени от независимост, провокиран от набирането на излежаващи присъде лица за войната в Украйна, заяви съветският в. " Комерсант ", представен от Българска телеграфна агенция.

Вестникът се базира на Мерк Денисов, комисар по правата на индивида в Красноярския край, който съобщи пред районния законодателен орган, че най-малко два локални пандиза ще бъдат закрити заради " огромното еднократно понижаване на броя на наказаните в подтекста на специфичната военна интервенция (в Украйна) ".

Русия вербува пандизчии, които да се борят на фронта в Украйна, от 2022 година, когато Евгений Пригожин, починалият началник на частната военна компания " Вагнер ", стартира да обикаля наказателните колонии, предлагайки на наказаните опрощение, в случай че оцелеят шест месеца на бойното поле, отбелязва Ройтерс. 

Пригожин, който почина при самолетна злополука малко откакто оглави временен протест против съветските военни водачи, беше декларирал, че е набрал 50 000 пандизчии, които да се включат в редиците на ЧВК " Вагнер ". По това време данните, оповестени от съветската Служба за осъществяване на наказванията, демонстрираха ненадейно понижаване на броя на пандизчиите в страната.

Министерството на защитата продължава да набира наказани от наказателните колонии, с цел да попълни редиците на подразделението " Щорм-Z ", формирано от вербувани пандизчии.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР