Властите в Китай съобщиха за 1337 локално предавани случая на

...
Властите в Китай съобщиха за 1337 локално предавани случая на
Коментари Харесай

Множество огнища на COVID-19 пламнаха в Китай

Властите в Китай оповестиха за 1337 локално излъчени случая на COVID-19 в десетки континентални градове в понеделник , осведоми Асошиейтед прес. Причината е бързо разпространяващият се вид, прочут като " стелт омикрон ", който подхранва най-голямото огнище на заразара в Китай от две години.

По-голямата част от новите случаи са в далечната североизточна провинция Джилин - 895 . Шенжен заяви за 75 нови случая, когато жителите започнаха първия от трите кръга на всеобщо тестване. Длъжностните лица в неделя постановиха локдаун на града, който има 17,5 милиона души население и е главен софтуерен и финансов център в съседство с Хонгконг.

Ръстът в континенталната част на Китай заразява хората в градове, вариращи от Шенжен до Циндао на брега, до Синтай на север и броят им непрестанно се усилва от началото на март. Въпреки че броят е дребен спрямо броя, обявена в Европа или Съединени американски щати, или даже в град Хонгконг, който регистрира 32 000 случая в неделя, той е най-високият от първото огромно огнище на COVID-19 в централния град Ухан при започване на 2020г.
 Коронавирус епидемията в Китай се разраства неудържимо
Коронавирус епидемията в Китай се разраства неудържимо

Страната регистрира близо 3400 нови случая за денонощие

Китай е видял доста малко инфекции след прецизното затваряне в Ухан, защото държавното управление твърдо се придържа към своята тактика за нулева приемливост , която е фокусирана върху прекъсване на предаването на ковид допустимо най-бързо, като разчита на строги блокирания и наложителни карантини за всеки, който е пристигнал в контакт с позитивен случай.

Правителството даде знак, че ще продължи да се придържа към прецизната си тактика за прекъсване на предаването за момента .

В понеделник Джанг Венхонг, прочут специалист по инфекциозни заболявания в болница, обвързвана с университета Фудан в Шанхай, означи в есе за китайския бизнес център Caixin, че броят на инфектираните в континенталната част на страната към момента са в началните стадии на " експоненциално повишаване ". Шанхай удостовери 41 нови случая в понеделник.

Голяма част от актуалната зараза се задвижва от разновидността, прочут като " стелт омикрон ", означи Джанг. Ранните проучвания демонстрират, че се популяризира по-бързо от истинския омикрон, който самичък по себе си се популяризира по-бързо от истинския вирус и други разновидности.

" Но в случай че страната ни се отвори бързо в този момент, това ще аргументи огромен брой инфекции при хората за къс интервал от време ", написа Джанг в понеделник. " Без значение какъв брой невисок е процентът на смъртността, той въпреки всичко ще аргументи приключване на медицински запаси и кратковременен потрес в обществения живот, причинявайки непоправими вреди на фамилиите и обществото. ", добави той.
 Китай регистрира невъобразим от 2 година скок на новите случаи на COVID-19
Китай регистрира невъобразим от 2 година скок на новите случаи на COVID-19

769 новозаразени са регистрирани през последното денонощие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР