Властите в Киев отдават особено значение на помощта, която България

...
Властите в Киев отдават особено значение на помощта, която България
Коментари Харесай

Подоляк призна, че България е спасила Украйна

Властите в Киев отдават изключително значение на помощта, която България им изпраща, както през днешния ден, по този начин и в първите дни на войната. Това разяснява в изявление за Михайло Подоляк, един от основните съветници на украинския президент Володимир Зеленски.

„ Исторически можете да се гордеете. В първите часове на войната доста страни изпитваха подозрение за това дали Украйна ще устои. И абсолютно тези подозрения не даваха опция на тези страни да вземат надлежно оптимално бързи решения ”, разяснява Подоляк.

„ Ние имахме потребност и от помощ, и от оръжие от друг порядък, тъй като тогава всичко занапред започваше. И точно България – напомням, че това беше по времето на държавното управление на Кирил Петков – взе своето надлежно кардинално решение оптимално и огромно да оказва помощ на Украйна ”, уточни той.

„ На процедура всичко, което можехме да получим в първите дни (на съветската инвазия - бел. ред.), го получихме благодарение на нашите български сътрудници ”, безапелационен е съветникът на Зеленски.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР