Властите в Канзас разпространиха видеозапис, на който полицаи, както се

...
Властите в Канзас разпространиха видеозапис, на който полицаи, както се
Коментари Харесай

В САЩ полицаите бият яката! ВИДЕО показа как страж на реда налага човек, който твърди, че е невинен

Властите в Канзас разпространиха видеозапис, на който служители на реда, както се твърди, нелегално арестуват и бият почтен мъж. В клипа трима служители на реда от град Топика желаят пояснения от мъж, който пуши цигара пред дома си през септември 2014 година. Първоначално служителите на реда са заподозрели, че той е подал сигнал на телефона за изключителни случаи 911, написа The Kansas City Star.
Мъжът, Артър Морис, отхвърля да се звънял на профилирания номер. Той също отхвърля, че се е карал с жена си Дени Бекера, което е предиздвикало съседи да се обадят на 911.

Въпреки това, единият от служителите на реда гъта Артър на земята и почва да го бие. Морис извиква, че „ той е почтен “. Секунди по-късно той крещи, че има асма, и че не може да диша. След това мъжът е отведен от стражите на реда, окован в белезници.

След това Морис също е наказан за нахлуване на служител на реда. След разпространението на записа обаче на бития мъж е изплатено обезщетение в размер на 40 000. При това, полицията не е популяризирала записа на време, с цел да може Артър да отърве незаслужения престой в пандиза.

Превод и редакция: БЛИЦ


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР