Властите в Испания разрешиха на Мадрид и Барселона да смекчат

...
Властите в Испания разрешиха на Мадрид и Барселона да смекчат
Коментари Харесай

Мадрид и Барселона облекчават карантината

Властите в Испания позволиха на Мадрид и Барселона да смекчат карантинните ограничения поради ковид и да преминат към първо равнище на по този начин наречената деескалация, която работи в по-голямата част от страната.
Новите ограничения влизат в действие от 25 май.
Част от територията, която по-рано се намираше в първа фаза, минава във втора.
По този метод 53 % от популацията на Испания или 25 милиона души попадат в първия етап на намаляване на карантинните ограничения.
Тя позволява събиране на групи от хора до 10 души, открити тераси на питейните заведения и заведенията за хранене при стеснен брой гости, магазините с повърхност до 400 квадратни метра работят без предварителна поръчка, на погребения или кремации може да участват до 15 души, отворени са за гости библиотеки, музеите, концертните зали и културните центрове, пазарите навън, хотелите и църквите.
Днес испанското здравно министерство заяви, че смекчава разпоредбите и за жителите на дребни обитаеми места (до 10 000 жители), които се намират на нулева или първа фаза на деескалация. Там са анулирани възбраните за разходка с деца и спортни занимания. Мотивът е, че в тези обитаеми места с компактност до 100 души на квадратен километър, рискът от всеобщо събиране на хора е по-малък.
В края на април управляващите в Испания показаха проект за последователно излизане от карантираната, който се състои от четири стадия. Всяка седмица Министерството на здравеопазването разисква опцията дадена територия да премине на по-високо равнище – по този начин наречената деескалация, според от епидемиологичната конюнктура и готовността на медицинските служби при вероятно утежняване на обстановката.
Според премиера Педро Санчес, Испания може да се върне към естествения живот в края на юни, в случай че развиването на епидемиологичната конюнктура продължи, както до момента. 
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 22 май
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР