Властите в Хонконг са нахлули в магазин за домашни любимци

...
Властите в Хонконг са нахлули в магазин за домашни любимци
Коментари Харесай

Умъртяват хиляди хамстери в Хонконг: Може да са преносители на коронавирус

Властите в Хонконг са нахлули в магазин за домашни любимци и са иззели десетки хамстери, които би трябвало да бъдат евтаназирани поради епидемията от ковид.

Пред магазина се събраха протестиращи, до момента в който животните бяха изнасяни в кашони, съобщи Би Би Си. На фамилиите, които са закупили хамстер от зоомагазина Little Boss от 22 декември насам, е подредено да предадат домашния си любим за евтаназия.
Хонконг отхвърли натиска на бизнеса за излизане от интернационална изолираност
Главният админ на Хонконг ускори използването на тактиката си за нулев Covid, отхвърляйки възходящия напън от страна на бизн...
Прочети повече
Около 2000 хамстери и други дребни бозайници ще бъдат умъртвени поради епидемията, обвързвана с магазина. Хиляди хора са подписали петиция против това решение. За разлика от доста други места, Хонконг поддържа тактика за " нулева приемливост против коронавирус ", ориентирана към унищожаване на заболяването.

Властите оповестиха решението за всеобща евтаназия на хамстери, откакто огнище на делта-вариант, обвързвано с служащ в магазина, накара чиновниците да тестват стотици животни там - като 11 хамстера бяха тествани позитивно за инфекцията.Длъжностните лица настояват, че това може да е образец за предаване на Covid от животно на човек.

Но като " превантивна мярка " 2 000 хамстери и други дребни бозайници в града ще бъдат умъртвени. Животните са разпределени в 34 разнообразни магазина за домашни любимци и центрове за предпазване на животни. Повече от 14 000 души са подписали петиция, в която приканват управляващите да спрат умъртвяването на хамстерите.

Още от АЗИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР