Властите в Германия смятат отравянето на руския опозиционер Алексей Навални

...
Властите в Германия смятат отравянето на руския опозиционер Алексей Навални
Коментари Харесай

В Германия нарекоха отравянето на Навални частично вероятно

Властите в Германия считат отравянето на съветския опозиционер Алексей Навални за " отчасти евентуално ". Това съобщи представителят на немското държавно управление Щефен Зайберт, представен от " Ройтерс ".

В Берлин са уверени, че Навални има потребност от даване на персонална отбрана, добави той.

За да се увери, че политикът в действителност е бил токсичен, както упорстват неговите последователи, Германия би трябвало да получи повече информация за случилото се. Това в това време означи немският външен министър Хайко Маас по време на конференция в украинската столица Киев.

" В случая с Навални липсват доста обстоятелства: медицински и евентуално криминалистични ", цитира организацията, представена от Маас. " Трябва да ги изчакаме. "

Навални се разболя сутринта на 20 август по време на полет от Томск до Москва. Заради това самолетът направи незабавно кацане в Омск, където политикът беше приет в болница в отделението за токсична терапия на градската болница. Навални изпадна в кома. Омските лекари не се придържат към версията на последователите на опозиционера за отравянето му, те споделиха, че в анализите на политиката не могат да бъдат открити следи от отровата.

На 22 август Навални е превозен в Германия, той се подлага на лекуване в берлинската клиника " Charite ". В навечерието на създателя на фондация " Кино за мир " Яка Бизил, който провежда полета на политика до Берлин, съобщи в изявление за Bild, че се пробват да отровят опозиционера. " Навални ще оцелее от отравянето, само че ще бъде инвалид като политик с месеци ", предложи той. По-късно Бизил разясни, че е изразил персонално мнение въз основа на оценка на обстановката с отравянето на Петър Верзилов, който се е лекувал в същата клиника преди две години.

Прес-секретарят на Навална Кира Ярмыш, разяснявайки думите на Бизил, означи, че " никой няма достъп до здравна информация ", достоверна информация за положението на политиката може да идва или от самата нея, или от лекарите " Шарите ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР