Властите в Гърция са арестували 12 души за незаконно диво

...
Властите в Гърция са арестували 12 души за незаконно диво
Коментари Харесай

Двама българи бяха арестувани заради диво къмпингуване

Властите в Гърция са арестували 12 души за нелегално диво къмпингуване, осведоми Нова телевизия.

Арестуваните са шестима гърци, четирима македонци и двама българи.Туристите къмпингували на крайбрежната зона на Ситония, Халкидики.

Припомняме, в Гърция се вкараха строги наказания против дивото къмпингуване. Глобата за разполагане на палатки в зоните, които не са планувани за къмпинг, стартира от 150 евро. За изхвърлянето на боклуци на плажната линия санкцията доближава до 300 евро.

Властите в Гърция наблюдават и за други противозаконни дейности на туристите - паленето на огън е безусловно неразрешено в южната ни съседка. Глобата за това доближава до 2 хиляди евро.

На някои от плажовете в страната, на които постоянно се опъвали палатки, към този момент има поставени предупредителни табели.

От началото на годината най-вече жители на Италия са станали жертва на възбраната за диво къмпингуване, съобщи БНР.

Стана ясно и че управляващите в Гърция наблюдават и за внасянето на акцизни артикули в страната. След всеки пропусквателен пункт с южната ни съседка икономическа полиция ревизира преминаващите коли. Полицаите наблюдават за внасянето на алкохол, тютюневи произведения и гориво.

При определяне на транспорт на акцизна стока, която е в по-големи от допустимите количества, служителите на реда в Гърция може да задържат и автомобила на нарушителите.

News.bg

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР