Властите в Донецка народна република наредиха масова евакуация на населението

...
Властите в Донецка народна република наредиха масова евакуация на населението
Коментари Харесай

Ескалация: В Донецк наредиха масова евакуация

Властите в Донецка национална република подредиха всеобща евакуация на популацията към Русия заради заплахата от военни дейности от страна на Украйна, заяви ръководителят на републиката Денис Пушилин, представен от БГНЕС. Той съобщи, че Зеленски възнамерява да подреди нахлуване в Донбас в близко бъдеще.

"Украинският президент Володимир Зеленски скоро ще заповяда на военните да преминат в нахлуване и да изпълнят проекта за навлизане на територията на Донецката и Луганската национални републики ", съобщи Пушилин в изключително послание към жителите на републиката, оповестено на неговия уеб страница.

"При обстрел на обитаеми места на ДНР от украинска страна може да бъдат застрашени животът и здравето на жителите на републиката. Затова от през днешния ден, 18 февруари, е проведено всеобщо централизирано овакантяване на популацията към Руската федерация. Жените, децата и възрастните хора би трябвало да бъдат евакуирани преди всичко ", сподели Пушилин.



"Всички цивилни жители би трябвало да избягат от следения от бунтовниците Донецки район в Русия ".

Пушилин уточни, че е постигнал съглашение с съветското управление за настаняване на жители на републиката в Ростовска област.



"Съгласно съглашението с управлението на Руската федерация, в Ростовска област са готови места за приемане и настаняване на наши жители. На евакуираните ще бъде предоставено всичко належащо. Създадени са всички условия за бързо прекосяване през контролно-пропускателните пунктове ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР