Властите в Денвър, щата Колорадо често предупреждават посетителите на града,

...
Властите в Денвър, щата Колорадо често предупреждават посетителите на града,
Коментари Харесай

По-силен ли е алкохолът, когато сме на високо?

Властите в Денвър, щата Колорадо постоянно предизвестяват посетителите на града, че би трябвало да бъдат по-внимателни, когато употребяват алкохол, защото огромната надморска височина на Денвър може да им изиграе неприятна смешка, осведоми Gizmodo.

Денвър е ситуиран на 1 500 м. надморско ниво и съгласно локалните управляващи тук силата на алкохола е сред 1.5 и 3 пъти по-голяма в сравнение с по-ниски места. Много от ски курортите, ситуирани в региона, непосредствено предизвестяват гостите си да бъдат по-умерени в потреблението.

Защо това е по този начин и има ли истина в тези изказвания?

Когато консумирате алкохол и той попадне в кръвта, той въздейства на абсорбирането на О2 от хемоглобина. Тъй като на по-високите места въздухът е по-разреден и затова има по-малко О2, приема се, че този резултат се усилва и по този начин до мозъкът ви доближава даже още по-малко О2. Като добра защитна мярка лекарите поучават да не пиете алкохол в границите на първите 48 часа, откакто сте се качили над избрана височина.

Истината обаче е, че методът по който алкохолът въздейства на организма зависи и от обособените хора. Някои могат да се напият по-бързо, до момента в който при други резултатът е най-малък. По-изразено въздействието на алкохола може да бъде при хора, които нормално живеят на морското ниво, а им се случи да употребяват съответните питиета, когато са на високо. Това става по този начин, тъй като с изключение на резултата на питието, те страдат и от огромната разлика във височината.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР