Властите в Чехия затегнаха ограничителните мерки в североизточната част на

...
Властите в Чехия затегнаха ограничителните мерки в североизточната част на
Коментари Харесай

Чехия затяга мерките срещу коронавируса в североизточен район

Властите в Чехия стегнаха ограничаващите ограничения в североизточната част на страната поради повишаване на броя на новозаразените, съобщи Ройтерс.

Задължително става носенето на маски, лимитира се работното време на заведенията за хранене и ще се вършат инспекции на постоянно пътуващите през границата.

В седем от последните 10 дни в Чехия бяха регистрирани по над 100 нови случая с ковид. По-голямата част от тях бяха в северозападен регион поради огнищата в каменовъглена мина на държавната компания " Остравске карвинске доли ". На 28 юни броят на позитивните проби в Чехия доближи пика от 305 на денонощна база. След рецензии поради мудна реакция управлението на мината приключи някои от индустриалните действия при започване на този месец.

В засегнатия Моравско-Силезийски край, който граничи с Полша и Словакия с население над един милион към този момент е неразрешено събирането на повече от 100 души на едно място, трансграничните служащи ще би трябвало да показват през две седмици документ за негативен тест, маските са наложителни в публичния превоз и на закрито, а питейните заведения и заведенията за хранене ще са затворени от 23 часа до 8 ч. на идващия ден.

В Чехия са били регистрирани 13 612 случая с ковид, от които в този момент са дейни 4617. Починалите от Ковид-19 са 355, доста по-малко от западните съседи на страната.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР