Властите в Австрия наредиха в петък временно разхлабване на блокада

...
Властите в Австрия наредиха в петък временно разхлабване на блокада
Коментари Харесай

Австрия разхлабва COVID мерките по празниците

Властите в Австрия подредиха в петък краткотрайно разхлабване на обсада за тези, които не са изцяло имунизирани против COVID-19 през Коледа и Нова година. Това е допустимо, с помощта на спад в броя новозаразени, заяви " Ройтерс ".

" Коледа би трябвало да ни покаже още един път какъв брой значим е контактът с нашите близки и какъв брой скъпо е времето дружно ", сподели министърът на опазването на здравето Волфганг Мюкщайн.

Австрия беше първата страна в Западна Европа, която още веднъж наложи блокирането предишния месец - четвъртата от пандемията - защото броят инфектирани доближи рекордни равнища. Това докара и и наложителното имунизиране.
 Австрия възнамерява санкции до 3600 евро за отказващи Covid ваксина
Австрия възнамерява санкции до 3600 евро за отказващи Covid ваксина

Ще има изключения за бременни, хора, които не могат по медицински аргументи и преболедували в последните 6 месеца

Тъй като случаите обаче понижиха от този момент, държавното управление облекчи цялостното блокиране предишния уикенд, само че резервира рестриктивните мерки за неимунизираните и възнамерява да направи имунизацията наложителна от февруари, като наложи и санкции.

Въпреки облекченията за празниците, австрийското държавно управление, сходно на други по света, се приготвя за нови талази инфектирани. До момента в страната са регистрирани 75 случая на Омикрон.

Докато на неимунизираните австрийци нормално не е разрешено да се срещат с повече от един човек едновременно от друго домакинство , те ще могат по изключение да се причислят към събирания до 10 души от 24 до 26 декември и на 31 декември, сподели Мюкщайн.

Мюкщайн отхвърли да каже дали Австрия ще наложи още едно цялостно блокиране през януари поради Омикрон, само че сподели, че страната изостава с две до три седмици от Дания и Англия, където обстановката е тревожна.
 Австрия подвига локдауна в неделя, само че единствено за имунизираните
Австрия подвига локдауна в неделя, само че единствено за имунизираните

Новината удостовери новият канцлер Карл Нехамер

" Не мога и няма да изключа нищо за януари ", сподели той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР