Властите в американския щат не се опитаха да скрият истинския

...
Властите в американския щат не се опитаха да скрият истинския
Коментари Харесай

Властите в Ню Йорк са категорични: Не сме скрили информация за жертви на коронавируса

" Властите в американския щат не се пробваха да скрият същинския брой на жертвите след заразяване с новия ковид в домовете за остарели хора предходната година. Но и не разкриха съответните данни толкоз бързо, колкото би трябвало. " Това заяви губернаторът Андрю Куомо на конференция, оповестява ТАСС. " Всички смъртни случаи в домовете за остарели хора и лечебните заведения постоянно са били докладвани напълно и тъкмо обществено ", сподели той. Губернаторът призна, че страната би трябвало „ да даде допустимо най-вече информация, допустимо най-скоро “.
" Без оправдания. Поемам отговорност за това. Направихме неточност, създавайки вакуум ", изясни Куомо. Той акцентира, че неналичието на информация се е възползвала от медиите и политическите съперници. Според губернатора на демократите забавянето на публикуването на информацията е довело до разпространяването на „ теории на конспирацията “ . Миналата седмица републиканците в законодателния орган на щата Ню Йорк желаеха оставката на Куомо. Някои демократи също го подлагаха на критика. Причината за това, беше признанието на помощничката на Куомо Мелиса Дероза, че кабинетът на губернатора попречва даването на тези данни, когато те бяха поискани през август 2020 година от законодателите.
 Прокуратурата в Ню Йорк откри голямо противоречие - доста повече хора са умрели от ковид в старешки домове Прокуратурата в Ню Йорк откри голямо противоречие - доста повече хора са умрели от ковид в старешки домове
Според отчет на щатския прокурор на Ню Йорк, щатът може да е отчел хиляди смъртни случаи по-малко в домовете за възрастни хора, предад...
Както DeRosa сподели на законодателите на Демократическата партия, апаратът на Куомо се притеснява, че администрацията на Доналд Тръмп, който тогава е бил президент на Съединени американски щати, може да употребява информация за смъртните случаи заради зараза с новия ковид в домовете за остарели хора. Обкръжението на Куомо, съгласно Дероса, допуска, че републиканците могат да употребяват тази информация, с цел да подлагат на критика демократите преди президентските избори.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР