Властите в 11 американски щата едновременно отмениха училищните занятия заради

...
Властите в 11 американски щата едновременно отмениха училищните занятия заради
Коментари Харесай

11 американски щата обявиха грипна ваканция

Властите в 11 американски щата по едно и също време анулираха учебните занятия поради епидемията от грип в страната, заяви през днешния ден телевизионният канал "Фокс нюз ", представен от ТАСС.

Според канала от на следващия ден в грипна почивка излизат учениците в Айдахо, Алабама, Илинойс, Кентъки, Мичиган, Мисури, Оклахома, Северна Каролина, Тенеси, Тексас и Флорида. Засега не се показва дата за възобновяване на занятията, тъй като това ще зависи от оценката на епидемиологичната обстановка по места.

Вчера шефът на федералните Центрове за надзор и профилактика на болесттите Бренда Фицджералд, представена от електронния вестник "Хил ", заяви, че досега в Съединени американски щати от грип към този момент са умряли 37 деца. Експерти допускат, че до края на зимния сезон тази цифра може да се удвои.

Лекарите в Съединени американски щати настоятелно предлагат всеобщо имунизиране против грип за всички от 6-месечна възраст нагоре. Ваксинация е най-необходима за възрастните и децата, които са в най-рисковата група, показват те.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР