Властите съобщиха, че пожарникарите успяват да овладеят огромния пожар, който

...
Властите съобщиха, че пожарникарите успяват да овладеят огромния пожар, който
Коментари Харесай

Ограничен е масивният горски пожар в Гърция

Властите оповестиха, че пожарникарите съумяват да овладеят големия пожар, който бушува от две седмици в националния парк Дадия в Североизточна Гърция, предявя Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

Класифициран от специалистите като " мегапожар ", до момента е унищожил повече от 81 000 хектара (200 155 акра) от горския регион, предпазен от европейската организация Натура 2000.

" Според последната информация от нашите пожарникари фронтът на пожара в Дадия е на път да бъде изцяло овладян ", съобщи представителят на държавното управление Павлос Маринакис, като добави, че екипите остават на място, с цел да проучат региона.

Опустошенията в Дадия съставляват съвсем половината от общата повърхност, изгоряла от горски пожари в Гърция от началото на лятото, по данни на европейската климатична работа " Коперник ".

Подобно на няколко средиземноморски страни, Гърция всяко лято се сблъсква с яростни горски пожари, които тази година доведоха до гибелта на 26 души и до опожаряването на минимум 150 000 хектара, по думите на гръцкия министър-председател Кириакос Мицотакис.

Мицотакис даде обещание обезщетения за земеделските производители и хората, чиито домове са потърпевши в засегнатите райони.

Говорител на държавното управление съобщи, че министър-председателят ще посети района Еврос, където се намира гората Дадия, с цел да оцени вредите и да се срещне с жителите, наранени от бедствието.

Миналата седмица държавното управление също по този начин разгласи ограничения, ориентирани към залесяване на региона и битка с наводненията.

" След продължителния риск от пожари метеорологичната работа предизвести за съществено неприятно време, което може да засегне страната ни през идващите дни ", съобщи представител на държавното управление.

" Властите са в подготвеност... и молим жителите да следват деликатно дадените инструкции ", добави той.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР