Властите на САЩ се опитват да получат допълнителна информация след

...
Властите на САЩ се опитват да получат допълнителна информация след
Коментари Харесай

САЩ изясняват информацията за подготвян преврат в Украйна

Властите на Съединени американски щати се пробват да получат спомагателна информация след изказванията на украинския президент, че в страната му се приготвя държавен прелом. Това съобщи през днешния ден на специфичен брифинг помощник-държавният секретар по европейските и евразийските въпроси госпожа Карън Донфрид, предадоха организациите.

" Мога да ви уверя, че сме осведомени с изказванията, пристигнали сутринта. Ние сме в контакт с украинското държавно управление, с цел да обсъдим в допълнение това и се опитваме да получим повече информация ", сподели тя, представена от БГНЕС.
Зеленски: Готвят държавен прелом в Украйна на 1 декември
Украинският президент Владимир Зеленски съобщи, че е получил информация за подготовка на държавен прелом в страната на 1 декември. " Ра...

Донфрид означи, че изказванията на Зеленски могат да се трансфорат в една от тематиките за разискване в коридорите на идната среща на външните министри на НАТО в Рига на 30 ноември. Коментирайки изказванията на Зеленски, тя означи: " Ние взаимодействаме с нашите украински сътрудници по този въпрос. Знаете, че идната седмица ще има среща и за Украйна, и за Грузия по време на срещата на външните министри на НАТО, и това също ще даде ни още една опция за взаимоотношение с украински сътрудници по този въпрос. "

По-рано, среща с публицисти в петък, Зеленски разкри за получена информация, че в страната се приготвя държавен прелом на 1 декември и в него се пробват да въвлекат олигарха Ринат Ахметов. Зеленски сподели още, че съгласно негова информация се възнамерява привличането на 1 милиард $ за образуване на прелом в Украйна. Той не посочи от кого тъкмо би трябвало да дойдат тези средства.

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР