Властите на САЩ разширяват санкционния списък срещу Русия заради анексията

...
Властите на САЩ разширяват санкционния списък срещу Русия заради анексията
Коментари Харесай

САЩ разширяват санкционния списък срещу Русия заради Крим и Украйна

Властите на Съединени американски щати уголемяват санкционния лист против Русия поради анексията на Крим и намесата ѝ в украинската рецесия, заяви специфичният американски представител за Украйна Кърт Волкър, представен от ДПА и ТАСС. Той разгласи това по телефона пред публицисти в Брюксел, а по-късно същото бе доказано и в известие на министерството на финансите във Вашингтон.

В санкционния лист попадат още три физически лица и девет юридически, които "са поддържали съветски планове в Крим, или са свързани с нарушавания на човешките права ", сподели Волкър.

"Позицията на Съединени американски щати се заключава в това, че ние резервираме глобите, които към този момент сме наложили на Русия, и се готвим понякога да ги допълваме, до момента в който Русия не подсигурява прогрес за Украйна. В случая с Крим ние чакаме дълготрайно опълчване по въпроса за статута на полуострова. Що се отнася до Донбас, ние настояваме за изцяло осъществяване на Минските съглашения, които Русия към този момент не е изпълнила ", уточни американският посланик.

Когато Русия "стъпка по стъпка извърши тези съглашения, Съединени американски щати ще бъдат подготвени да създадат крачка обратно и да анулират своите наказания ", изясни той.

Волкър изрази поддръжка за вероятно разполагане на "сини каски " на Организация на обединените нации в Източна Украйна, само че уточни, че Русия е още доста надалеч от утвърждение на тази концепция. Той добави, че счита да се срещне с съветския представител за Украйна - кремълският консултант Владислав Сурков, през идващите седмици, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР