Властите на Рим обмислят дали конфискувани от мафията сгради може

...
Властите на Рим обмислят дали конфискувани от мафията сгради може
Коментари Харесай

В Рим обмислят да настаняват имигранти в иззети от мафията имоти

Властите на Рим обмислят дали иззети от мафията здания може да бъдат употребявани за настаняване на имигранти, съобщи АП.

До тази стъпка се стигна, откакто полицията бе разкритикувана за конфликтите, избухнали при опит да изтегля имигранти, нелегално настанили се в постройка в столицата. На 31 октомври управляващите ще показват резултатите от разбор на 200 000-те иззети от мафията жилището и ще кажат кои от тях стават за краткотрайно леговище на имигранти.

Според Вирджиния Раджи (на снимката), кметът на Рим, нелегално настанили се хора има в към 100 здания в столицата. Тя отбрани дейностите на полицията, употребила водни оръдия против претендентите за леговище предходната седмица. Тогава имигранти, главно от Еритрея и Етиопия, се настаниха на централен площад, откакто преди този момент бяха изгонени от прилежаща постройка, в която се бяха самонастанили от 2013 година

Организация на обединените нации разкритикува изгонването на имигрантите, поради обстоятелството, че на тези хора не са били предоставени различни места за заслон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР