Властите на Испания и Холандия призоваха за реформа на бюджетните

...
Властите на Испания и Холандия призоваха за реформа на бюджетните
Коментари Харесай

Испания и Холандия призовават за промяна на фискалните правила в ЕС заради Украйна

Властите на Испания и Холандия приканиха за промяна на бюджетните правила на Европейски Съюз поради ситуацията, обвързвана с Украйна. Това заяви в понеделник вестник El Pais, базирайки се на проектодокумент, който държавните управления на двете страни ще внесат в Еврогрупата.

" Европа минава през невиждани времена със съществени последствия за инфлацията, икономическия напредък и обществените финанси, в това число бъдещи капиталови потребности. Това заслужава цялото ни внимание ", се споделя в документа. В него се отбелязва настоящето високо равнище на дълг в страните от Европейски Съюз и се акцентира нуждата от правила за реализиране на „ резистентност на бюджета посредством по-ефективен и активен метод “.

Документът разяснява, че " държавите-членки би трябвало твърдо да се ангажират със основаването на фискални буфери, с цел да бъдат подготвени за идващия потрес. " Отбелязва се, че това би трябвало да стане посредством „ реалистични, постепенни, само че амбициозни тактики за консолидация, характерни за всяка страна “. Испания и Холандия също оферират принадлежности за реализиране на задачите. По-специално става дума за основаване на национални проекти, които регистрират „ съответните условия на всяка страна “.

В допълнение, двете страни считат, че основен инструмент би трябвало да бъде правилото за разноските, което оказва помощ да се създадат разпоредбите „ по-разбираеми, по-лесни за използване и по-антициклични “. „ Системата би трябвало да има ясни положения, които да подсигуряват, че Европейската комисия и Европейският съвет подхващат нужните стъпки, с цел да подсигуряват спазването на разпоредбите “, показва се в документа. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР