Мъж влезе в офис на ФБР и призна, че е убил жена преди повече от 4 десетилетия в Бостън, твърдят служители

...
Властите казват, че са успели да разрешат бостънски неуреден случай
Коментари Харесай

Властите казват, че са успели да разрешат бостънски неуреден случай отпреди 44 години, след като мъж от Орегон влязъл в офис на ФБР и признал, че е убил и изнасилил жена през 1979 г.

68-годишният Джон Майкъл Ирмър беше изправен пред съдебна зала в Бостън в понеделник и обвинен в убийството на 24-годишната Сюзън Марсия Роуз на 30 октомври 1979 г., според съобщение за новини от окръжната прокуратура на Съфолк.

През август Ирмър влезе в полевия офис на ФБР в Портланд, където разкри на агенти, че се е срещнал с жена с червена коса на пързалка в Бостън по време на Хелоуин през 1979 г. и я е убил, съобщиха от прокуратурата.

Irmer каза, че те влязоха в улица Beacon 285, сграда в ремонт по това време, грабнаха чук и удариха жената по главата, убивайки я. Той казал на агентите на ФБР, че я е изнасилил, след като тя е починала, се казва в съобщението за новините.

ОКРУГ СЕДЖУИК , KS - 27 ФЕВРУАРИ: В това раздавателно изображение, предоставено от офиса на шерифа на окръг Седжуик, заподозреният в убийството на BTK Денис Рейдър представлява кадър, публикуван на 27 февруари 2005 г. в окръг Седжуик, Канзас. Рейдър е заподозреният, когото полицията арестува по подозрение за убийство първа степен във връзка с 10-те смъртни случая, които сега са свързани със серийния убиец, известен като БТК. (Снимка от офиса на шерифа на окръг Седжуик чрез Getty Images) ОКРУГ СЕДЖУИК, КАНЗАЗ - 27 ФЕВРУАРИ: В това раздавателно изображение, предоставено от офиса на шерифа на окръг Седжуик, заподозреният в убийството на BTK Денис Рейдър представлява кадър, публикуван на 27 февруари 2005 г. в окръг Седжуик, Канзас. Рейдър е заподозреният, когото полицията арестува по подозрение за убийство първа степен във връзка с 10-те смъртни случая, които сега са свързани със серийния убиец, известен като БТК. (Снимка от офиса на шерифа на окръг Седжуик чрез Getty Images) Офисът на шерифа на окръг Седжуик/Гети изображения

След приемането властите са успели да потвърдят, че Роуз, която имаше червена коса, е намерена убита на Beacon Street, историческа улица близо до сърцето на града, казаха от офиса на прокуратурата. Смята се, че причината за смъртта й са множество тъпи наранявания по главата с фрактури на черепа и разкъсвания на мозъка.

Офисът на прокуратурата каза, че следователите са успели да съпоставят ДНК проба от Irmer с проби, събрани от мястото на убийството.

Друг мъж беше съден и признат за невинен за убийството на Роуз през 1981 г., се казва в прессъобщението. Не беше налична незабавно информация за предишния случай.

По време на обвинението в понеделник помощник-окръжният прокурор Джон Вернър каза, че докато Ирмър е признавал за убийството на Роуз, той също е признал, че е извършил друго убийство в южен щат. Вернер каза, че властите проучват приемането.

 ЛОНГ АЙЛЪНД, НЮ – 14 ЮЛИ: В тази брошура, предоставена от шерифската служба на окръг Съфолк, Рекс Хойерман позира за своята резервирана снимка на 14 юли 2023 г. Хойерман, 59, е обвинен в три убийства от първа степен за убийствата на Мелиса Бартелеми през 2009 г. и Меган Уотърман и Амбър Костело през следващата година, според окръжния прокурор на Съфолк. Той се призна за невинен за убийствата и съдия нареди да бъде задържан без гаранция. (Снимка от офиса на шерифа на окръг Съфолк чрез Getty Images) ЛОНГ АЙЛЪНД, НЮ – 14 ЮЛИ: В тази брошура, предоставена от шерифската служба на окръг Съфолк, Рекс Хойерман позира за своята резервирана снимка на 14 юли 2023 г. Хойерман, 59, е обвинен в три убийства от първа степен за убийствата на Мелиса Бартелеми през 2009 г. и Меган Уотърман и Амбър Костело през следващата година, според окръжния прокурор на Съфолк. Той се призна за невинен за убийствата и съдия нареди да бъде задържан без гаранция. (Снимка от офиса на шерифа на окръг Съфолк чрез Getty Images) Офисът на шерифа на окръг Съфолк/Гети изображения

Освен това Вернер каза, че Ирмър е казал на полицията, че е излежал „около 30 години“ в затвора за друго убийство в Калифорния.

Адвокатът Стивън Дж. Сак, който представлява Irmer в съда в понеделник, каза, че не оспорва гаранцията. Той каза, че Ирмер дойде в съда „без бой, за да се изправи пред тези обвинения“.

Ирмер е в ареста и в момента е задържан без гаранция.

„Близо 44 години след като я загубиха на толкова млада възраст, семейството и приятелите на Сюзън Марсия Роуз най-накрая ще имат някои отговори“, каза окръжният прокурор Кевин Хейдън в изявление. „Това беше брутално убийство с ледена кръв, влошено от факта, че човек беше обвинен и съден – и за щастие признат за невинен – докато истинският убиец мълчеше досега. Без значение колко хладни случаи се разрешават, отговорите винаги са важни за онези, които са живели със скръб и загуба и толкова много агонизиращи въпроси.

Прокуратурата на окръг Съфолк каза пред CNN, че в момента не коментират случая на Irmer.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР