Властите издирват пътниците пътували с полет на България еър от

...
Властите издирват пътниците пътували с полет на България еър от
Коментари Харесай

Търсят пътниците на наш самолет, кацнал от Амстердам, заради трима с COVID-19


Властите търсят пасажерите пътували с полет на " България еър " от Амстердам до София на 26 април, поради открити три случая на болест с Covid- 19, оповестиха от Националния действен щаб, представени от БНР. На борда на самолета са пътували общо 95 души.

Доцент доктор Ангел Кунчев моли:

„ Получихме информация за полет на „ България eр “ – 462, от 26-и (април) Амстердам - София. До момента открихме трима позитивни. Снощи в 12 часа направихме прецизен лист и РЗИ-тата към този момент търсят тези хора, само че ще бъда доста признателен, в случай че всеки, който е взел участие в този полет - това са 95 души, интензивно потърси сътрудниците в РЗИ, с цел да организираме проучването “.

Издирват се и водачите на таксита и леки коли, извозили пасажерите от полета. „ Нека се извърнат към сътрудниците от РЗИ “, посъветва доктор Кунчев.

Полицията разгласи, че спомага на екипите на здравните инспекции за откриването на пасажерите. При влизането си в страната пасажерите са длъжни да попълнят заявления на Летище „ София “ и да се намират под 14-дневна карантина. Декларациите се дават на екипите на РЗИ на Летище " София ". В тях се съдържа информация за това от кое място са пристигнали и на какъв адрес ще бъдат по време на карантината. С тези данни разполага и Министерство на вътрешните работи.

Шест души от този полет от Амстердам са от хасковското село Брягово и те към този момент са сложени под карантина, съобщи кметът на селото Делчо Митев.  " От полета, с който са пътували от Амстердам, са шест индивида, от които и шестимата са тука ", отбелязва той.

60 са жителите от селото, които работят в Нидерландия. Очаква се тази вечер  с различен полет да се завърне фамилията на умрял там техен непосредствен - 43-годишен мъж от Брягово.  " Очакваме тази вечер да дойдат още петима индивида, които са семейство на умрелия в Амстердам ", уточни Делчо Митев.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР