Властите Беларус няма да допуснат провокации срещу председателите на избирателни

...
Властите Беларус няма да допуснат провокации срещу председателите на избирателни
Коментари Харесай

Беларус няма да допусне провокации за референдума през февруари

Властите Беларус няма да позволен провокации против ръководителите на изборни комисии на идния този месец референдум - като тези, които бяха следени по време на президентските избори през 2020 г. Това съобщи в неделя ръководителят на Министерството на вътрешните работи на Беларус Иван Кубраков в ефира на канала STV.

Съгласно указа на президента на Беларус Александър Лукашенко, конституционният референдум ще се организира на 27 февруари. Предсрочното гласоподаване ще бъде допустимо от 22 до 26 февруари.

" Специално на ръководителите на секционни комисии желая да кажа: уважаеми сътрудници, не се тормозете. Сигурността, в това число вашата персонална сигурност, ще бъде обезпечена напълно от нас. Вече работим, даже и най-малката провокация против вас бързо и навреме ще го спре ", сподели Кубраков.

По думите му, обстановката в страната е овладяна и няма да бъдат позволени провокациите, които са били против ръководителите на секционни избирателни комисии, както и членове на комисиите по време на президентските избори през 2020 година

" Направихме заключения при обезпечаване на запазване на публичния ред освен в изборните секции, само че и като цяло в градовете и селските региони на нашата република, като се съобразихме с проблемите от 2020 година ", сподели министърът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР