Властелинът на сапунените мехури Коле Китанов, който успя да вземе

...
Властелинът на сапунените мехури Коле Китанов, който успя да вземе
Коментари Харесай

Македонец от България търси талант иска да подобри рекорд на Гинес със сапунен балон за 500 души

 Властелинът на сапунените мехури Коле Китанов, който съумя да вземе 4 " ДА “ от журито на " България търси гений “, гостува в студиото на " Преди обед “, с цел да опише по какъв начин е почнал и какво желае да реализира. Той е на 29 години, от Струмица, Македония, само че живее в България. Завършва актьорско майсторство за куклен спектакъл. За малко е сервитьор по морето, само че взема решение със свои сътрудници да сътвори махленски куклен спектакъл. Идеята им е да пътуват и да забавляват дребни и огромни. Улеснява го неговото занимание: от години тренира за баланс, умее да жонглира, да върви на кокили, да върти огън и да прави каквото си желае със сапунени балони.

Коле показа пред Деси Стоянова и кавалера й – Калин Сърменов, че се е въодушевил от тази " естетическа магия “, научил се е самичък на технологиите и я развива съгласно въображението си. За първи път се допира до мехурите по време на фотоси на индийски сериал пред Народния спектакъл " Иван Вазов “, където са събрани доста жонгльори. Там за първи път се впечатлява от изкуството от вода, а по-късно се среща с човек, който обикаля света с такова зрелище. Тогава стартира да търси информация и да тренира интензивно. Пресъздал е голям брой номера, вписани в върховете на Гинес и желае да усъвършенства последния – 475 души под " капак “ от сапунен мехур. Друга негова упоритост е да направи най-големия балон, цялостен с газ.

Коле описа, че е предпочел България пред Швейцария, където е огромна част от неговото семейство. Основен провинен за неговото решение е негов другар от Струмица, приключил в Благоевград, който го е насочил към образованието за куклен спектакъл. И до ден сегашен е доста благополучен от избора си, тъй като счита, че специалността дава доста благоприятни условия, отваря доста пътища и е близка до децата. Смята, че да работиш с предмет като със живо създание е доста вълнуващо. И споделя, че ползата към пътуващия му куклен спектакъл непрестанно пораства.

Коле Китанов сподели на Деси и Калин два авторски номера – проява на " капак “, въртележка и игра с дим.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР