Власите в Северна Македония са установили и задържали човека, който

...
Власите в Северна Македония са установили и задържали човека, който
Коментари Харесай

Македонските власти задържаха нападателя на пребития Кадриески от сдружението на българите в Струга

Власите в Северна Македония са открили и задържали индивида, който на българите " Шемето " в Струга Бекир Кадриески във вторник. Това заяви министърът на вътрешните работи на Северна Македония Оливер Спасовски, представен от Българска телеграфна агенция.

Инцидентът с Кадриески е следващият случай на нахлуване над български клубове или свързани с тях хора в Северна Македония.

В сряда Оливер Спасовски сподели, че казусът към този момент е обяснен. По думите му прокуратурата на Северна Македония е осведомена и след събирането на всички доказателствa ще бъдат импортирани наказателни искове.

Кадриески е бил обиждан и физически атакуван във вторник към обяд. Според информация на телевизия Сител от правосъдни източници в Струга става дума за нарушение на публичния ред с свада и крясъци, съобщи Българска телеграфна агенция. Нападателят самичък е отишъл в полицията, където е споделил, че не е удрял Кадриески и че двамата са имали сметки за споразумяване от по-рано, добавя Сител, като се базира на източници от полицията.

Предстои да бъде конкретизирано дали става въпрос за закононарушение от ненавист.

В сряда Кадриески беше пуснат за домашно лекуване. От болничното заведение в Струга, където беше признат, оповестиха, че са му направени подробни проучвания, които са посочили, че няма съществени пострадвания.

Новината за побоя над Кадриески идва, откакто при започване на годината секретарят на българския клуб в Охрид Християн Пендиков . Миналата година пък имаше всеобщи митинги против откриването на български клубове в и, а по-късно този в Битоля.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР