Влажната пролет провокира ръст на ухапванията от кърлежи Здравното министерство

...
Влажната пролет провокира ръст на ухапванията от кърлежи Здравното министерство
Коментари Харесай

Влажната пролет провокира скок на ухапванията от кърлежи

Влажната пролет предизвика растеж на ухапванията от кърлежи Здравното министерство регистрира скок на ухапванията от кърлежи в резултат на влажната пролет. В същото време обаче общината осведоми, че сигналите, свързани с кърлежи, които са получили, са доста по-малко по отношение на предишни години.
 
Официална статистика няма, защото ухапването от кърлеж не съставлява незабавен случай, а премахването на кърлежа не е наложително да става в медицински условия , сподели за Дарик основният здравен контрольор доктор Ангел Кунчев . 24 часа е интервалът, след който престоят на кърлежа в организма става рисков, разясни специалистът.
 
От незабавна помощ приканиха пациентите, ухапани от кърлеж, да не търсят коли за спешна помощ, а от лечебните заведения посъветваха хората да се обръщат към своите джипита.
 

Към момента лекарите са осведомени на пациенти, при които кърлежът е бил в организма повече от 24 часа, да предписват профилактичен курс антибиотично лекуване , който да отстрани риска от развиване на лаймска болест.
 
В градски условия ухапването става най-често при разчистване на домашните любимци след разходка.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР