Владо Николов се връща на полето след 2,5 годиниВладимир Николов

...
Владо Николов се връща на полето след 2,5 годиниВладимир Николов
Коментари Харесай

Владо Николов се връща на полето след 2,5 години

Владо Николов се връща на полето след 2,5 години
Владимир Николов се завръща на игрището за безконечното дерби с ЦСКА тази събота. Мачът е от 18,30 ч в зала "Васил Симов" и няма да бъдат допускани почитатели на гостите.

Легендарният играч на Левски и националния тим приключи кариерата си преди тъкмо 2 години и половина с незабравим бенефис в "Арена Армеец". През последните два сезона той е президент и старши треньор на Левски София.

До изненадващото решение се стигна след травмите на двамата му играчи на поста диагонал Смилен Мляков и Иван Панков. Николов ще играе в българското състезание за първи път от април 2002 година, когато стартира богатата му интернационална кариера.

Срещу ЦСКА Владо ще излезе с номер 1 на гърба, защото емблематичния за него 11 към този момент е ангажиран от най-големия му наследник Александър Николов. Специалистът разяснява обстановката в изявление за Facebook страницата на Левски София.

- Как се стигна до решението да облечеш още веднъж екипа на родния си клуб?

- Продиктува го безизходицата, в която се намираме сега. Единствената алтернатива бе да търсим състезател от чужбина, само че аз избирам да решаваме проблемите си по вътрешен метод. Поемам прочут риск, само че в случай че би трябвало да преразказвам думите на нашия патрон Васил Левски, бих споделил: Ако се контузя, изгубвам единствено аз, в случай че печеля, ще завоюва целият тим.

- Не си играл от 2 години и половина. Липсваше ли ти това и усещаш ли тръпка от идния конфликт с ЦСКА?

- Със сигурност ми е липсвал волейболът на моменти, а в случай че не усещах тръпка в този момент, изобщо нямаше да се събличам. За мен мачовете с ЦСКА постоянно са били по-специални.

- В каква форма се намираш и тормози ли те, че положението ти сега се разминава с това, което хората помнят за състезателя Владо Николов?

- Няма какво да се лъжем - не съм същият състезател. Най-добре е хората да нямат особени упования. Аз самият постоянно съм бил максималист към себе си и в този момент си давам сметка, че съм надалеч от истината. Въпреки това се надявам моето наличие на полето да се отрази позитивно на останалите играчи, множеството от които са млади. В условия на война нерядко старци и дами са се сражавали, с цел да отстояват дома и позициите си. Да кажем, че и аз като един волейболен дъртак ще застана до моите момчета в събота.

- Ще бъдеш един до друг с най-големия си наследник Александър. Мислил ли си в миналото, че ще се случи сходно нещо?

- Не, в никакъв случай. Когато преди две години и половина се отхвърлих, предадох щафетата на Алекс и Мони. Сега просто събитията са такива, не се връщам, с цел да извърша някаква персонална фантазия, а с цел да оказа помощ, доколкото съм в положение.

- Колко мача планираш да изиграеш?

- Надявам се да не са доста. До завръщането на някой от диагоналите ни". /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР