Владислав Апостолов, коментар специално за Tribune.bgВ България постоянно трябва да

...
Владислав Апостолов, коментар специално за Tribune.bgВ България постоянно трябва да
Коментари Харесай

Как се криминализира биологията?

Владислав Апостолов, коментар особено за Tribune.bg

В България непрекъснато би трябвало да следим траекторията на самобитната културна гражданска война в най-големите западни страни и да сме готови за политическите, обществени и институционални деформации, които този непосилен развой към този момент нанася върху някои от най-развитите и до неотдавна свободни общества в историята.

Една полуда, облечена в закон, в никакъв случай не е прекомерно надалеч от нашите граници. Възбудени НПО-структури и сервилни медии единствено чакат да посочат с пръст към „ ганьокрацията “, която отхвърля да одобри напредъка.

А в това време сходни представители и организации са постоянно в деен режим на операция и дезинформация с изказванията, че неща като „ дежндър идеология “ и „ джендър доктрина “ са тайни измислици на всякакви ретроградни насилници и наивници. „ Нищо неприятно и ужасно не се случва в огромните западните демокрации, Ганьо, в противен случай, би трябвало да копираме всеки публичен модел и нов закон още преди да си споделил първите букви на думата „ джендър “. Такива злокачествени мисловни формирания витаят из пространството. Особено на тематика пол.

По тази причина е още по-интересно да забележим какво в действителност се случва отвън границите на страната ни. Преди дни се появи публична информация за новия канадски закон C-4, който слага отвън закона по този начин наречената „ репаративна терапия “, на британски “conversion therapy”. Тази терапия постоянно се е свързвала с опитите и методите за смяна на половата ориентировка от хомосексуална към хетеросексуална.

Новият закон обаче трагично измения дефиницията на тази терапия. Според документа в нея към този момент се включва смяната на джендър идентичността и „ джендър експресията “ от измислената към естествения биологичен пол. На процедура новият закон може да трансформира в нарушители всички родители, които поучават или оказват помощ на децата си да запазят идентификацията с биологичния си пол.

Например може да има родител, чието дете в някакъв интервал от живота си се разпознава като „ небинарно “ или „ трансджендър “. Но родителят го поучава да одобри своя биологичен пол. Това към този момент се брои за „ репаративна терапия “ и съгласно новия закон може да донесе до пет години затвор на подобен родител. Трудно е да се опише какъв призрачен сън е сходна вероятност. Особено като се има поради, че противоположното – да спреш идентификацията с биологичния си пол – освен не попада в този закон за „ репаративна терапия “, само че намерено се промотира.

„ Ако детето ви се усеща комплицирано по повод само че своя джендър или половост, то може да бъде подложено на терапия единствено в случай че смяната е към еднаквост, друга от биологичната норма “, написа юристът Ландън Старбък.

С други думи законът меко казано затруднява опитите да се противодейства на всеобхватната трансджендър акция, наситено ориентирана към неоформените детски и юношески съзнания. Те към този момент са институционално окуражавани да търсят и прегърщат идентичности отвън биологичния си пол. В същото време техните родители са застрашени от затвор, в случай че решат да им оказват помощ във връщането към биологичната и анатомична действителност.

Не е пресилено да се каже, че с такива закони се криминализира самата реалност. А жертвите на сходна вероломна идеологическа атака са най-лесните и почтени цели – подрастващите момчета и девойки.

Преди няколко години Канада вкара различен закон с името C-16, чиято цел пък беше да криминализира потреблението на биологично верни местоимения. С други думи в случай че кажете на мъж, че е мъж и се обърнете към него с мъжки местоимения като „ той “, само че той се разпознава като жена – познайте какво? Може да бъдете съдени, а животът ви – унищожен.

Опозицията точно против този безразсъден закон за местоименията изстреля непознатия до тогава канадски професор Джордан Питърсън към международна популярност. Той се опълчи против локалната институционална робия и съумя в идващите няколко години да формулира цялата патология на „ джендър идеологията “. Нещото, което не съществува и е в съзнанието единствено на Ганьото, в случай че питате българските експерти по превод на дезинформация.

Има и положителни вести на хоризонта на този спор сред базова биологична действителност и разрушаващите детски животи обществени структури. Родители в Уисконсин съдят учебната област поради решението да се разреши на учениците да сменят името и местоименията си без единодушието на родителите. Конкретният случай, въодушевил делото е на 12-годишно момиче, което решило да се разпознава като момче и да промени името си на мъжко. Администраторите приели това без да търсят единодушието на родителите на момичето и в последна сметка – срещу тяхната воля.

Все повече хора осъзнават, че прогресивните институции водят война против личните им деца и вършат всичко допустимо, с цел да ги трансфорат в счупени дребни хора, подвластни на идеологически надзор. Това пробуждане би трябвало да продължи с ускорени темпове.

***

Владислав Апостолов е създател и публицист с дълготраен опит в печатни и електронни медии. Културен редактор във вестник “Труд”. Коментатор в bTV и БНР.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР