Владимир Зографски взе точки за Световната купа по ски скок ...

PromoMall.bg
Владимир Зографски взе точки за Световната купа по ски скок

Зографски с точка в четвърто поредно състезание от Световната купа, Ланишек спечели в Титизее-Нойщад

Владимир Зографски взе точки за Световната купа по ски скок в четвърти следващ старт, откакто приключи на 30-о място в надпреварата на огромната шанца в Титизее-Нойщад, Германия.

Победител стана словенецът Анже Ланишек, който за повторно тази година се качва на върха на почетната стълбичка.

Зографски влезе в надпреварата с 49-и резултат от квалификацията и с известна доза шанс съумя да се подреди 30-и след първия скок. Във втория той не съумя да усъвършенства достижението си, с което да се изкачи нагоре в класирането. Българинът събра 201,6 точки след скокове от 127,5 и 117 метра и ще вземе една точка за класирането за Световната купа, където към този момент има 17, които му отреждат 33-о място.

Ланишек зададе стандарта в днешния ден с 272,8 точки. Словенецът скочи 133,5 метра в първия си опит, след който бе втори, а във втория мина 141 метра. На второ място приключи полякът Давид Кубацки, който бе водач в квалификационните скокове. Кубацки събра 271,5 точки след скокове от 130,5 и 144 метра. Трети с 269,2 точки остана германецът Карл Гайгер, който скочи 135 и 141,5 метра.

Норвежецът Халвор Егнер Гранеруд, който бе водач след първите скокове, остана пети с 262,2 точки, откакто се провали при втория си опит. Четвърти с 265,4 точки остана австриецът Михаел Хайбьок, а в шестицата място откри и полякът Пьотр Жила с 255,1 точки.

В класирането за Световната купа по ски скок след първите пет старта водач е Кубацки с 370 точки. Втори с 336 излезе Ланишек, а трети с 317 точки е австриецът Щефан Крафт

В неделя в Титизее-Нойщад ще се организира още едно съревнование от Световната купа по ски скок.

Източник: sportal.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР

PromoMall.bg