Владимир Зографски подпечата своята олимпийска квота за Пьончан преди десетина

...
Владимир Зографски подпечата своята олимпийска квота за Пьончан преди десетина
Коментари Харесай

Ски скачачът Влади Зографски: Имам нужда от почивка

Владимир Зографски подпечата своята олимпийска квота за Пьончан преди десетина дни. Той завоюва първи точки за Световната купа през сезона, откакто приключи 26-и на съревнование в Тауплиц (Ав). В последния месец българинът имаше доста натоварена стратегия. Серията от участия имаха негативен резултат върху неговото физическо положение.

" Имам потребност от отмора - изясни Влади Зографски пред " България Днес ". - Много ми се натрупа. Сега ще вземам участие през уикенда на Световната купа в Закопане (Пол) и по-късно ще възвръщам до олимпиадата. "

Зографски призна, че е имало напрежение по време на надпреварите поради неналичието на реализация.
" Реално видяно, квотата беше завоювана още преди спечелването на точка за Световната купа - изясни той. - Стана добре, че се получи. На доста пъти бях покрай продобиване на точка, само че все оставах отвън първите 30. "

Зографски имаше шанс на надпреварата в Тауплиц. Той приключи 41-ви в квалификациите, само че руснакът Дмитри Василиев падна и това разреши на българина да дръпне с едно място напред и да влезе във финала.

" На квалификациите скокът ми беше прекрасен, само че телемаркът не се получи. Бях на косъм да падна. Лошо се приземих. Оттам оценките ми бяха ниски. Още вечерта знаех, че Дмитри няма да скача ", изясни Зографски.

24-годишният самоковлия още не е наясно по какъв начин ще се аклиматизира за стартовете от олимпийските игри.
" Предстои диалог с моя треньор - добави Зографски. - Условията в Корея са доста подли. Времето ще е главен фактор. Има непрекъснат изменчив вятър. Доста е мощен. На Световната купа през предходната година състезатели и треньори бяха сюрпризирани. Късметът ще играе съществена роля. "
Зографски е реалист и не гледа към медалите в Пьончан.

" Целта ми е да направя два мощни скока, както се получават на тренировките - показа българинът. - Ако се получат, мога да стигна много надалеч и умерено да вляза в Топ 15 или Топ 20 на олимпиадата. За медалите ще е доста мъчно. "

Скачачът няма пояснение за какво не може да придвижи резултатите от тренировките на самото съревнование.
" Предполагам, че е поради несъразмерното предпочитание да се случат нещата - изяснява геният. - Този сезон направихме много промени. Знаех, че няма по какъв начин бързо да реализираме резултати. Все още не съм сигурен дали се разбираме съвършено с новия ми треньор Матияж Зупан. Трябваше да има човек, който да ни познава и двамата, с цел да може смяната да бъде по-плавна. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР