Владимир Волфович Жириновски почина след тежко и продължително боледуване. Ярък,

...
Владимир Волфович Жириновски почина след тежко и продължително боледуване. Ярък,
Коментари Харесай

Почина Жириновски

Владимир Волфович Жириновски умря след тежко и дълготрайно боледуване. Ярък, надарен политик. Човек, който надълбоко е разбирал по какъв начин действа светът и е предвиждал доста неща.

Това написа в телеграм канала си ръководителят на Държавната дума на РФ Владимир Володин, съобщи Кросс.

Жириновски бе началник на групата на ЛДПР в Държавната дума. Винаги е бил в центъра на събитията, показва в известието за кончината на знаковия политик Володин.

И още: „ Личността му е толкоз значима, че без него е мъчно да си представим историята на развиването на политическата система на модерна Русия.

Най-добрата оценка за работата му е непоколебимата поддръжка на гласоподавателите.

Това е незаменима загуба за всички нас. Нека споменът за него постоянно да бъде в сърцата ни “.

В началото на февруари Жириновски беше приет в болница с ковид в Московската централна клинична болница. Оттогава неведнъж се появиха клюки за неговата гибел, които се оказаха погрешни.

Екстремист, колоритен скандалджия, политически смешник, опозиционер в границите на системата. Чрез него Кремъл изпускаше със свистене част от парата, насъбрана в тенджерата на съветската политика. Като гневен съветски националист, Жириновски е обиждал Казахстан, Киргизстан, Украйна, кавказките републики и кого ли още не.

Има и голям брой антисемитски изявления, въпреки че татко му е украински евреин, който прекарва по-голяма част от живота си в Израел. Легендарен ще остане отговорът на Жириновски от 1991 година за неговия генезис – „ Мать - русская, отец - правист “.

Жириновски си отиде в миг, когато поради войната в Украйна националистическата нервност дефинитивно завладя Русия. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР